1. Stedentrip Barcelona
  2. Port Vell

Onze tips:

  1. Regel uw stedentrip naar Barcelona via Barcelona.nl.
  2. Direct naar de Stedentrips.nl - Barcelona infopagina.
  3. WayToStay voordelige appartementen in het centrum van Barcalona

Port Vell

Port Vell, de Oude Haven, ligt onderaan de boulevard La Ramba in het meest toeristische gedeelte van Barcelona. Port Vell heeft de uitstraling van een gezellige ouderwetse haven maar  is voorzien van allerlei moderniteiten. Op Place de la Porta de la Pau zal de reiziger een beroemdheid uit de Spaanse geschiedenis tegenkomen. Hij prijkt op een sokkel van 60 meter boven de haven uit en kijkt onverstoorbaar uit over de Middelandse Zee. Het is het Monument a Colum. Oftewel het eerbetoon aan de Spaanse ontdekkingsreiziger Columbus. Het standbeeld werd in 1888 opgericht ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling.

Wie nog meer Spaanse geschiedenis wil beleven, kan een bezoek brengen aan het Museu Maritim. Dit maritiem museum toont scheepsmodellen, schilderijen, navigatie-instrumenten en zeekaarten uit  vervlogen Spaanse glorietijden. Het pronkstuk van de collectie is de precieze replica van het Spaans galei van Don Juan d'Austria uit 1571.

De bezoeker die liever in het heden leeft, kan zich te buiten gaan aan de vele gezellige restaurants, cafeetjes en tapatentjes die de Oude Haven rijk is.