1. Stedentrip Barcelona
  2. Parc Montjuïc

Onze tips:

  1. Regel uw stedentrip naar Barcelona via Barcelona.nl.
  2. Direct naar de Stedentrips.nl - Barcelona infopagina.
  3. WayToStay voordelige appartementen in het centrum van Barcalona

Parc Montjuïc

In Parc Montjuïc vindt de bezoeker van Barcelona van alles wat. Sport, natuur, cultuur en architectuur ontmoeten elkaar op de heuvel Montjuic. Het park werd in 1929 aangelegd voor de wereldtentoonstelling. Op de top schittert het fort Castell Montjuïc dat wordt omringd door een groot park met fleurijke tuinen. Ook is het stadion waar in 1992 de Olympische Spelen werden gehouden te bezichtigen.

De intrekkende duisternis is in Parc Montjuïc het toneel voor een schitterend schouwspel. In de zomer om 21.30 uur en 23.30 uur zien toeschouwers een voorstelling van de fontein op Place d'Espanya. Een samenspel van licht, muziek en water zorgen ervoor dat deze trekpleister zich met verve de Magische Fontein mag noemen. 

Voor kunstliefhebbers is het Nationaal Paleis een waar toevluchtsoord. In het Museu Nacional d'Art krijgt de liefhebber een scala aan Catalaanse kunst uit de 19e en 20e eeuw voorgeschoteld. Verder is er veel Art Nouveau te zien. Barcelona bewijst met dit museum niet voor niets de hoofdstad van het Spaanse modernisme te zijn.