1. Stedentrip Barcelona
  2. La Rambla

Onze tips:

  1. Regel uw stedentrip naar Barcelona via Barcelona.nl.
  2. Direct naar de Stedentrips.nl - Barcelona infopagina.
  3. WayToStay voordelige appartementen in het centrum van Barcalona

La Rambla

In het oude Barcelona vervulde La Rambla de functie van een droge rivierbedding die na hevige regenval het water van de bergen naar de zee leidde. Vandaag de dag heeft het water plaats gemaakt voor een brede, gezellige boulevard die het podium vormt voor kunstenaars en marktkoopmannen.

La Ramba bestaat uit vijf delen waardoor het gebied ook wel bekend staat als het meervoudige Las Ramblas. De boulevard loopt vanaf het Place de Catalunya tot aan de Oude Haven. La Rambla is alleen toegankelijk voor voetgangers en is een wandeling van ongeveer een kilometer.

Bezienswaardigheden op La Rambla zijn onder meer Gran Theatre del Liceu, Mercat de la Boquiria en Tobacos de Filipinas. Op straat zelf zijn het vooral de levende standbeelden die de aandacht van de toeristen vasthouden.  Wie heeft genoten van La Rambla kan een slokje nemen van het water uit de fontein Font les Canaletes. De volksmythe vertelt namelijk dat de bezoeker van Barcelona na een slok uit deze fontein gegarandeerd zal terugkeren.